Effectief communiceren

Verbeter je overlegresultaten

OR cursus, OR training
De ander goed begrijpen. Je standpunten goed kunnen verwoorden. Resultaat halen uit de gesprekken met de bestuurder. Kortom: effectief communiceren. Wie deze vaardigheid beheerst, heeft onder alle omstandigheden een streepje voor. Je voelt je zekerder in lastige overlegsituaties.

Wat we doen
Verschillende situaties kunnen om verschillende houdingen vragen. Hoe ga je tactvol om met weerstand? Wat doen lichaamstaal en andere onuitgesproken signalen met je? We gaan aan de slag met luisteren, doorvragen en reageren onder overrompelende omstandigheden. Je traint je assertiviteit op een positieve manier.

Hoe we dit doen
De docent geeft korte inhoudelijke toelichtingen op de verschillende onderdelen. Er is volop ruimte voor discussie. Je doet veel praktische oefeningen.

Resultaat

  • je kunt helder en tactvoller communiceren
  • je kunt effectiever een gesprek voeren
  • je bent vaardiger in luisteren en doorvragen
  • je beheerst het mechanisme van feedback en confrontatie
  • je voelt je zelfverzekerder in lastige gesprekken

Meer informatie?
We vertellen je graag meer. Stuur gerust een mail of bel: Mirjam Kousbroek, mkousbroek@atim.eu, 06 - 22 56 95 76

Kun je niet op een van de geplande data? Laat het ons weten. Bij voldoende deelnemers kunnen we een extra datum inplannen.

er zijn geen data, neem contact op

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen. https://www.atim.eu/over-atim