Kies je eigen pad

Losse modules voor startende duizendpoten

ambtelijk secretaris

Deze cursus word gegeven door:

ambtelijk secretaris
Mirjam Kousbroek
Je bent net gestart als ambtelijk secretaris. Je wilt gericht je kennis en vaardigheden bijspijkeren. Een hele leergang past niet in je planning. Of je hebt al zoveel ervaring dat een complete opleiding te veel van het goede is. Dan zijn deze modules echt wat voor jou.

Wat je leert
Je leert hoe je de OR kunt ondersteunen op organisatorisch en secretarieel vlak. Jij bepaalt zelf wat je daarvoor nodig hebt. Kies één of meer modules die passen bij jouw zoektocht.

Van losse modules naar gecertificeerde opleiding
Na het succesvol afronden van elke module ontvang je een certificaat van ATIM. Als je binnen anderhalf jaar geslaagd bent voor alle vier de modules kan je een afsluitende dag volgen. Dat levert je alsnog een getuigschrift van het CPION en certificaat van de VASMO op. Meer weten? Neem contact op.

Nieuw als ambtelijk secretaris
Een vliegende start

Deze module is voor startende ambtelijk secretarissen die in één dag inzicht willen krijgen in de rol en positie van een ambtelijk secretaris én in de spelregels binnen de medezeggenschap. Ook geschikt voor iedereen die overweegt om een carrière switch te maken. Na deze dag weet je wat je te wachten staat en ben je uit de startblokken.

Plannen en organiseren van het OR-werk
Van agenda tot notuleren en archiveren

In deze module gaan we in op alles wat je nodig hebt om het administratieve proces in de OR te stroomlijnen. Dat begint bij het plannen van een overleg. Daarna komt het opstellen van een agenda die het overleg verder helpt. Via het maken van notulen, op een efficiënte manier en passend bij de behoefte van de OR, kom je bij het slim archiveren terecht.

Snel en efficiënt lezen & timemanagement
Word de baas over je tijd

Druk? Altijd meer te doen dan er in je werktijd past? We kunnen geen extra tijd toveren. Wél leren we je in deze module hoe je in de tijd die je hebt doet wat echt belangrijk is. Speciale aandacht besteden we aan hoe je efficiënt kunt omgaan met het leeswerk van jouzelf en de OR-leden.

Schrijven en achterban
Inspireren in heldere taal

Nieuwsbrieven voor je achterban, het jaarverslag van de OR. Je wilt natuurlijk graag dat ze goed gelezen worden. Dat vraagt om begrijpelijke taal, een toegankelijke stijl en aantrekkelijke vorm. In deze module ga je daar inhoudelijk en praktisch mee aan de slag.

Praktisch

 • Elke module duurt een dag.
 • De prijs is € 400,- per persoon. Dit bedrag is btw-vrij. Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch en documentatiemateriaal.
 • Voor de modules Plannen en organiseren van het OR-werk en Snel en efficiënt lezen & timemanagement schaf je zelf een aanvullend studieboek aan. Meer informatie hierover ontvang je na je inschrijving. Beide boeken kosten rond de €20,-.
 • De locatie is altijd in (de buurt van) Utrecht.

Modules voor ervaren duizendpoten
Ook onze Leergang Ambtelijk Secretaris III voor ervaren ambtelijk secretarissen is in losse modules te volgen. Zo kies je zelf wat je wilt leren. Hier lees je meer.
Snel en efficient lezen & timemanagement

 • 1 dag
 • 400,- p.p.
 • 13 nov. '19  

  13 nov.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  

Schrijven en achterban

 • 1 dag
 • 400,- p.p.
 • 14 nov. '19  

  14 nov.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen. https://www.atim.eu/over-atim