Een eerste kennismaking op afstand

Nieuw in de OR Online

Vraag en antwoord

Ontdek waar de kracht van de OR ligt en wat jij daar als nieuwe speler aan kunt bijdragen. In deze cursusdag leer je de gedachte achter de spelregels uit de Wet op de ondernemingsraden en hoe je de regels kunt gebruiken als gids op weg naar goed overleg. Zo kun je vol vertrouwen je eerste stappen op het pad van de medezeggenschap zetten.

WOR en positie OR

We behandelen de positie van de OR bij besluitvorming. Je leert de hoofdlijnen van de WOR kennen en je weg in de regelgeving vinden. Door de praktijkgerichte opzet ontwikkel je souplesse om je nieuwe kennis direct toe te passen binnen je eigen organisatie.

Twee dagdelen actief in gesprek

De trainer start elk onderdeel met een inhoudelijke inleiding. Er is ruimte voor discussie en om vragen te stellen over jouw praktijksituatie. We sluiten de ochtend af met praktijkopdracht(en). Tijdens een tweede ochtend (die in samenspraak met de deelnemers wordt ingepland) bespreken we de resultaten gaan we verder in op het lid zijn van een ondernemingsraad.

Online OR-training, Online OR-cursus, Online trainen OR, Online trainen

Resultaat

  • je begrijpt het doel van de Wet op ondernemingsraden (WOR)
  • je begrijpt de belangrijkste artikelen uit de WOR
  • je kent het verschil tussen advies-, instemmings- en initiatiefrecht
  • je kent de belangrijkste bevoegdheden van de OR
  • je weet de positie van de OR ten opzichte van de bestuurder en je achterban
  • je bent je bewust van de basisprincipes van goed overleg
  • je weet op welke manier een OR meerwaarde kan leveren

Liever maatwerk?

Kent deze training elementen die voor jouw hele OR interessant zijn? Al onze individuele trainingen kunnen we ook als maatwerktraining voor de hele ondernemingsraad aanbieden!

Twijfel je of dit de juiste OR cursus voor je is? Neem dan contact met ons op.

PS: Kun je niet op één van de geplande data? Laat het ons weten. Bij voldoende deelnemers kunnen we een extra datum inplannen.

Veelgestelde vragen

De kosten staan op deze pagina aan de rechterkant. De bedragen zijn btw-vrij. Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch en uitgebreide documentatie.

Onze trainingen en cursussen voor ondernemingsraden zijn voor iedereen toegankelijk. Er is geen vooropleiding of specifieke kennis noodzakelijk. De trainer inventariseert ter plekke wat de actuele leervragen zijn en heeft er tijdens de training aandacht voor dat jouw leervraag aan bod komt.

er zijn geen data, neem contact op

Meer voor Ondernemingsraden

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.