De ambtelijk secretaris als adviseur

Leergang 3 ambtelijk secretaris

berg 3

Voor ambtelijk secretarissen van een ondernemingsraad, cliëntenraad of medezeggenschapsraad met een flinke dosis ervaring. Je ambitie is over verschillende aspecten van medezeggenschap te adviseren.

In leergang 3 ontwikkel je vaardigheden om jouw medezeggenschapsorgaan van advies te voorzien. En je leert over thema’s waarop veel van je adviezen zich zullen richten: de raad als groep, ontwikkelingen in de organisatie en het verbeteren van het medezeggenschapsproces.
Bijkomend aanbod, zodat je nog meer voordeel van je opleiding hebt: Tijdens het volgen van een leergang, ben je meteen gratis lid van onze helpdesk ATIM Paraat. Daarmee heb je altijd een adviseur bij de hand die met je meedenkt en je gratis van juridische informatie en advies voorziet!

Past deze leergang bij mij?

Wil je even overleggen of de leergang aansluit bij jouw wensen en situatie? Neem dan gerust contact op.

Werkwijze

Je leert op verschillende manieren. Je krijgt duidelijke uitleg. Je wisselt ervaringen uit met vakgenoten uit andere organisaties. En nieuwe kennis en inzichten pas je direct toe in opdrachten die gaan over jouw situatie.
Je krijgt een lijst met verplichte en aanbevolen literatuur.

Planning

Je kunt de hele leergang volgen op een manier die het beste past bij jouw planning en wensen. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Drie blokken van twee aaneengesloten dagen, met steeds (ongeveer) twee maanden er tussen. Je kiest zelf of je blijft overnachten of ’s avonds naar huis gaat.

Voor de overnachting kun je zelf direct contact opnemen met het hotel:
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
T 0343 492492
[email protected]

ambtelijk secretaris, leergang, cursus ambtelijk secretaris

Kosten

De kosten voor de gehele leergang vind je op deze pagina aan de linkerkant. De bedragen zijn btw-vrij. Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch en uitgebreide documentatie.
Voor sommige modules schaf je zelf een aanvullend studieboek aan. Klik hier op de boekenlijst welke voor deze leergang van toepassing zijn.

Nog verder de diepte in?

Je kunt de leergangen nog verder uitbreiden met masterclasses.

Slotdagdeel

Bij alle leergangen hoort een slotdagdeel met een kort inhoudelijk programma, uitwisseling en een feestelijke uitreiking van het certificaat. Na het afronden van jouw leergang word je op het eerstvolgende slotdagdeel verwacht van 13.00 tot 17.00 uur.

Certificaat

Als je de leergang met goed gevolg hebt afgesloten ontvang je een certificaat (op het niveau van ambtelijk secretaris medezeggenschap) dat de VASMO erkent.
Heb je naast de hele leergang ook nog minimaal één masterclass gevolgd? Dan kan je ook nog een getuigschrift aanvragen, dat is opgenomen in het Abituriëntenregister van het CPION. De aanvullende kosten voor het aanvragen van het getuigschrift van het CPION zijn € 75,00.

Leergang ambtelijk secretaris III blokken van twee dagen (met overnachtingsoptie)

 • 6 dagen
 • 2.965,- p.p.
 • 24 okt. '22 tot 07 feb. '23  

  24 okt.
  09:00 - 16:30

  25 okt.
  09:00 - 16:30

  12 dec.
  09:00 - 16:30

  13 dec.
  09:00 - 16:30

  06 feb.
  09:00 - 16:30

  07 feb.
  09:00 - 16:30

 • Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum  

Meer voor Ambtelijk secretarissen

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.