In 1 dag meer inzicht in de Arbowetgeving

Basiscursus Arbo voor de OR

Vraag en antwoord

Als lid van de ondernemingsraad (OR) ben jij de oren en ogen binnen jouw organisatie. Je ziet wat goed gaat en signaleert kansen voor verbetering, zo ook op het gebied van arbeidsomstandigheden. Om jouw rol daarin goed te kunnen pakken is het belangrijk om het speelveld waarbinnen je actief bent goed te kennen. Tijdens onze ééndaagse cursus ‘Arbo voor OR’ leer je alles over arbobeleid en de rol van de ondernemingsraad.

Gezamenlijke taak voor bestuurder en OR

De zorg voor goede arbeidsomstandigheden is een taak voor zowel werkgever als werknemer. Als lid van de ondernemingsraad (OR) heb jij de mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan het arbobeleid van jouw organisatie. Door jouw kennis van de achterban en je eigen ervaring op de werkvloer ben jij in staat om kansen te signaleren en aan te kaarten bij de bestuurder. Zo help je hem om goed onderbouwde keuzes te maken daar waar het gaat om goede en veilige arbeidsomstandigheden.

Tijdens onze cursus Arbo voor OR geven we je praktische tips en handvatten die je helpen om jouw taak optimaal uit te voeren. Naast de noodzakelijke basiskennis over Arbowetgeving en RI&E is er veel ruimte voor jouw eigen inbreng. We zoomen in op actuele vraagstukken van deelnemers en stimuleren discussie en uitwisseling. Zo leer je niet alleen van onze deskundige trainers, maar ook van elkaar.

Quote deelnemer: “Super interessante training. Ruimte om vragen te stellen en om met andere deelnemers ervaringen uit te wisselen. Een goede start als je zelf nieuw bent bij de OR. Goede tips meegekregen van een deskundige trainer".

Na het volgen van de cursus Arbo voor OR bij Atim..

 • .. Heb je voldoende basiskennis van Arbo wet- en regelgeving en kun je die toepassen
 • .. Kan je een goed beeld vormen van de arbeidsomstandigheden in jouw organisatie
 • .. Kun je de diverse Arbo-spelers en hun rollen onderscheiden
 • .. Ben je in staat om jouw OR-meerwaarde op het terrein van Arbo in te zetten en een plan op te stellen om deze op Arbo-gerelateerde vraagstukken te vergroten

Meld je aan!

Wil jij als OR-lid een positieve bijdrage leveren aan de arbeidsomstandigheden van jouw organisatie? Meld je dan nu aan voor onze cursus Arbo voor OR. Deze cursus met open inschrijving wordt meerdere keren gegeven. Kijk hiernaast voor de actuele agenda.

Maatwerk training

Is deze cursus interessant voor jullie hele OR? Dan kunnen we ook een in company training op maat verzorgen. Neem hiervoor contact op met een van onze trainers. We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn!

or training, or cursus, ambtelijk secretaris, OR maatwerk, arbo, vgwm

Veelgestelde vragen

De kosten staan op deze pagina aan de rechterkant. De bedragen zijn btw-vrij. Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch en uitgebreide documentatie.

Onze trainingen en cursussen voor ondernemingsraden zijn voor iedereen toegankelijk. Er is geen vooropleiding of specifieke kennis noodzakelijk. De trainer inventariseert ter plekke wat de actuele leervragen zijn en heeft er tijdens de training aandacht voor dat jouw leervraag aan bod komt.

De cursus Arbo voor OR is bedoeld voor OR-leden die willen leren, hoe zij effectiever kunnen opereren.

 • 1 dag
 • 400,- p.p.
 • 11 sep. '24  

  11 sep.
  09:00 - 16:30

 • Aristo meeting Plaza Utrecht CS  
 • 1 dag
 • 400,- p.p.
 • 11 dec. '24  

  11 dec.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
 • Available in english

Meer voor Ondernemingsraden

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.