Module 1 van leergang 1

Nieuw als ambtelijk secretaris

Vraag en antwoord
berg 1

Als ambtelijk secretaris ben je je bewust van de rol die je vervult in samenwerking met het dagelijks bestuur van de medezeggenschap. Je kunt het werk plannen en organiseren. Je weet hoe je een goede agenda opstelt, heldere verslagen maakt, je tijd indeelt en overzicht houdt.

Wat je leert

Na deze module:

 • kan je het medezeggenschapsorgaan met wie je werkt, prima ondersteunen;
 • weet je hoe de medezeggenschap is georganiseerd;
 • heb je inzicht in je taken en de planning daarvan;
 • ken je het belang van een goede agenda en een goed verslag;
 • en weet je hoe je een archief opzet en beheert.

Hoe je dit leert

Je leert op verschillende manieren. Je krijgt duidelijke uitleg en je oefent. Je wisselt ervaringen uit met vakgenoten uit andere organisaties. En nieuwe kennis en inzichten pas je direct toe in opdrachten die gaan over jouw situatie.

Een leergangmodule bestaat uit twee cursusdagen. De aandachtsgebieden van deze twee cursusdagen zijn:

 1. Nieuw als ambtelijk secretaris, rol & taken
 2. Nieuw als ambtelijk secretaris, het secretariaat

We verwachten dat je voor de eerste cursusdag wat materiaal leest. Tijdens de bijeenkomsten verzamel je gegevens voor de studieopdrachten van deze module. Daarnaast heb je na de laatste dag nog tijd nodig om je studieopdrachten af te maken. We schatten in dat je hiervoor in totaal gemiddeld 8 uur nodig hebt.

nieuw-als-ambtelijk-secretaris, leergang 1 ambtelijk secretaris

Proeve van bekwaamheid

Je sluit deze module af met een certificaat van Atim. Als je alle drie de modules van leergang 1 Nieuw als ambtelijk secretaris voor de medezeggenschap, binnen twee jaar afrondt, ontvang je ook een certificaat van de VASMO (vereniging ambtelijk secretaris medezeggenschapsorganen).

Veelgestelde vragen

De kosten van de leergang of de module staan op deze pagina aan de rechterkant. De bedragen zijn btw-vrij. Tijdens de cursusdagen zijn koffie, thee en lunch inbegrepen.

Je ontvangt per module een digitale studiehandleiding en uitgebreide documentatie. Voor sommige modules ontvang je daarnaast een studieboek van ons. Deze sturen we naar het adres dat jij specifiek hiervoor aan ons opgeeft.

Tijdens het volgen van een leergang of module, ben je meteen gratis lid van onze helpdesk Atim Paraat. Daarmee heb je altijd een adviseur bij de hand die met je meedenkt en je gratis van juridische informatie en advies voorziet! Eens per half jaar organiseren we een minicongres actuele jurisprudentie. Als lid van onze helpdesk Atim Paraat, is deelname aan deze minicongressen voor jou gratis.

Heb je een leergang succesvol afgesloten? Dan verlengen we jouw lidmaatschap van Atim Paraat met een half jaar. In dat half jaar kun je nog steeds onbeperkt vragen stellen over de dagelijkse praktijk van het werk als ambtelijk secretaris én ben je natuurlijk ook weer van harte welkom op het eerstvolgende minicongres actuele jurisprudentie. Op deze manier kun je je persoonlijke beroepsgroei nog een serieuze zet geven!

 • Voor de modules van LG 1: De studiebelasting elke module van de leergangen is twee cursusdagen (exclusief pauzes duurt een cursusdag ongeveer 6,5 uur) en minimaal 8 uur voor de voorbereiding en het maken van de studieopdracht.
 • Voor de modules van LG 2: De studiebelasting elke module van de leergangen is twee cursusdagen (exclusief pauzes duurt een cursusdag ongeveer 6,5 uur) en minimaal 12 uur voor de voorbereiding en het maken van de studieopdracht.
 • Voor de modules van LG 3: De studiebelasting elke module van de leergangen is twee cursusdagen (exclusief pauzes duurt een cursusdag ongeveer 6,5 uur) en minimaal 16 uur voor de voorbereiding en het maken van de studieopdracht.

Elke module rond je af met een opdracht. Wanneer je klaar bent, mail je deze naar je trainer. Je ontvangt de opdracht dan terug met feedback. Heb je voldaan aan de opdracht? Dan ben je klaar met deze module. Heb je nog niet voldaan? Dan biedt de feedback je de mogelijkheid de opdracht aan te passen en de opdracht nog keer aangepast in te leveren.

Voor de modules met twee aaneengesloten dagen, hebben we een locatie in Utrecht Centrum gekozen, waarbij je in de buurt van de locatie eenvoudig kunt blijven overnachten. Deze overnachting is niet inbegrepen bij de leergangprijs.

Op loopafstand bevinden zich in ieder geval onderstaande hotels. Je kunt zelfstandig contact opnemen.

Leonardo Hotel Utrecht City Center| Leonardo Hotels (leonardo-hotels.nl)

Simple. Utrecht (barsimple.nl)

Hotel NH Utrecht | Hotel in Utrecht, Nederland | nh-hotels.nl
 • 2 dagen
 • 990,- p.p.
 • 21 mrt. '24 tot 25 apr. '24  

  21 mrt.
  09:00 - 16:30

  25 apr.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
 • 2 dagen
 • 990,- p.p.
 • 18 nov. '24 tot 19 nov. '24  

  18 nov.
  09:00 - 16:30

  19 nov.
  09:00 - 16:30

 • Aristo meeting Plaza Utrecht CS  

Minicongres actuele jurisprudentie

donderdag
14 mrt

13:30 - 16:30

Meer voor Ambtelijk secretarissen

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.