Module 3 van leergang 3

Organisatieontwikkelingen

berg 3

Je leert op een strategische manier naar organisatieontwikkelingen te kijken. Daarmee kan je de raad helpen zijn adviezen goed te onderbouwen en ‘de taal van de organisatie te spreken’. Je ontdekt wat belangrijk is bij de implementatie van veranderingen.

MedezeggenschapsprocesNaast een goede onderlinge samenwerking in de raad is ook de samenwerking met de bestuurder, achterban en andere stakeholders van belang om het medezeggenschapsproces te verbeteren.OrganisatieontwikkelingenJe leert op een strategische manier naar organisatieontwikkelingen te kijken. Daarmee kan je de raad helpen zijn adviezen goed te onderbouwen en ‘de taal van de organisatie te spreken’. Je ontdekt wat belangrijk is bij de implementatie van veranderingen.

Wat je leert

Na deze module:

 • kun je organisatieontwikkelingen beoordelen op strategische en veranderkundige aspecten;
 • en kun je de raad adviseren hoe deze slim kan omgaan met zijn rol bij grote veranderingen in de organisatie.

Hoe je dit leert

Je leert op verschillende manieren. Je krijgt duidelijke uitleg en je oefent. Je wisselt ervaringen uit met vakgenoten uit andere organisaties. En nieuwe kennis en inzichten pas je direct toe in opdrachten die gaan over jouw situatie.

Deze module bestaat uit twee cursusdagen. We verwachten dat je voor de eerste cursusdag wat materiaal leest. Tijdens de bijeenkomsten verzamel je gegevens voor de studieopdrachten van deze module. Daarnaast heb je na de laatste dag nog tijd nodig om je studieopdrachten af te maken. We schatten in dat je hiervoor in totaal gemiddeld 8 uur nodig hebt.

ambtelijk secretaris, leergang, adviseur medezeggenschap

Proeve van bekwaamheid

Je sluit deze module af met een certificaat van ATIM. Als je alle drie de modules van leergang 3 De ambtelijk secretaris als adviseur, binnen anderhalf jaar afrondt, ontvang je ook een certificaat van de VASMO (vereniging ambtelijk secretaris medezeggenschapsorganen). Als je daarnaast de opleiding aanvult met één van onze plusmodules ontvang je ook nog een getuigschrift van het CPION. Goed voor de volgende stap in je carrière!

Praktisch

 • Elke module bestaat uit twee dagen. Afhankelijk van je keuze zijn die aaneengesloten of met een maand er tussen.
 • De locatie is afhankelijk van je keuze in Utrecht of in Zeist.
 • Voor sommige modules schaf je zelf een aanvullend studieboek aan. Op de boekenlijst kun je zien, welke voor deze leergang van toepassing zijn.

Twijfel je of dit de juiste OR training voor je is? Neem dan contact met ons op.

 • 2 dagen
 • 880,- p.p.
 • 04 jul. '22 tot 05 jul. '22  

  04 jul.
  09:00 - 16:30

  05 jul.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
 • 2 dagen
 • 880,- p.p.
 • 06 feb. '23 tot 07 feb. '23  

  06 feb.
  09:00 - 16:30

  07 feb.
  09:00 - 16:30

 • Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum  

Meer voor Ambtelijk secretarissen

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.