Module 3 van leergang 2

Adviseren, vertaling naar de praktijk

berg 2

Je hebt inzicht in de wijze waarop de medezeggenschap strategisch kan adviseren. Sterker nog: je weet hoe het advies van de medezeggenschap van meerwaarde kan zijn in het besluitvormingsproces.En je adviseert de medezeggenschap over scholing en ontwikkeling. Om uiteindelijk meer rendement te behalen.

Wat je leert

Na deze module:

 • weet je wat nodig is om strategisch te kunnen adviseren;
 • kun je de medezeggenschap ondersteunen in het besluitvormingsproces;
 • en adviseer je de medezeggenschap over scholing en ontwikkeling.

Hoe je dit leert

Je leert op verschillende manieren. Je krijgt duidelijke uitleg en je oefent. Je wisselt ervaringen uit met vakgenoten uit andere organisaties. En nieuwe kennis en inzichten pas je direct toe in opdrachten die gaan over jouw situatie.

Deze module bestaat uit twee cursusdagen. We verwachten dat je voor de eerste cursusdag wat materiaal leest. Tijdens de bijeenkomsten verzamel je gegevens voor de studieopdrachten van deze module. Daarnaast heb je na de laatste dag nog tijd nodig om je studieopdrachten af te maken. We schatten in dat je hiervoor in totaal gemiddeld 8 uur nodig hebt.

Ambtelijk secretarissen, leergangen, leergang ambtelijk secretaris

Proeve van bekwaamheid

Je sluit deze module af met een certificaat van ATIM. Wanneer je alle drie de modules van leergang 2 De ambtelijk secretaris werkt met beleid, binnen anderhalf jaar afrondt, ontvang je ook een certificaat van de VASMO (vereniging ambtelijk secretaris medezeggenschapsorganen). Als je daarnaast de opleiding aanvult met één van onze plusmodules ontvang je ook nog een getuigschrift van het CPION. Goed voor de volgende stap in je carrière!

Praktisch

 • Elke module bestaat uit twee dagen. Afhankelijk van je keuze zijn die aaneengesloten of met een maand er tussen.
 • De locatie is afhankelijk van je keuze in Utrecht of in Zeist.
 • Voor sommige modules schaf je zelf een aanvullend studieboek aan. Op de boekenlijst kun je zien, welke voor deze leergang van toepassing zijn.

Twijfel je of dit de juiste OR cursus voor je is? Neem dan contact met ons op.

 • 2 dagen
 • 880,- p.p.
 • 19 jan. '23 tot 20 jan. '23  

  19 jan.
  09:00 - 16:30

  20 jan.
  09:00 - 16:30

 • Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum  

Minicongres actuele jurisprudentie

donderdag
15 sep

13:30 - 16:30

Meer voor Ambtelijk secretarissen

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.