Module 3 van leergang 2

Adviseren, vertaling naar de praktijk

Vraag en antwoord
berg 2

Je hebt inzicht in de wijze waarop de medezeggenschap strategisch kan adviseren. Sterker nog: je weet hoe het advies van de medezeggenschap van meerwaarde kan zijn in het besluitvormingsproces.En je adviseert de medezeggenschap over scholing en ontwikkeling. Om uiteindelijk meer rendement te behalen.

Wat je leert

Tijdens deze module heb je geleerd:

 • de raad te ondersteunen bij het opstellen van een advies, zowel in de voorbereiding als bij de inhoud als de vorm van het advies
 • mee te denken met de raad over mogelijkheden voor scholing
 • op welke manier andere ambtelijk secretarissen vraagstukken uit de praktijk aanpakken en heb je dit vertaald naar jouw eigen situatie

Hoe je dit leert

Je leert op verschillende manieren. Je krijgt duidelijke uitleg en je oefent. Je wisselt ervaringen uit met vakgenoten uit andere organisaties. En nieuwe kennis en inzichten pas je direct toe in opdrachten die gaan over jouw situatie.

Deze module bestaat uit twee cursusdagen. We verwachten dat je voor de eerste cursusdag wat materiaal leest. Tijdens de bijeenkomsten verzamel je gegevens voor de studieopdrachten van deze module. Daarnaast heb je na de laatste dag nog tijd nodig om je studieopdrachten af te maken. We schatten in dat je hiervoor in totaal gemiddeld 12 uur nodig hebt.

Helpdesk Atim Paraat gratis

Bijkomend aanbod, zodat je nog meer voordeel van je deelname hebt: Tijdens het volgen van een module, ben je meteen 2 maanden gratis lid van onze helpdesk Atim Paraat. Daarmee heb je altijd een adviseur bij de hand die met je meedenkt en je gratis van juridische informatie en advies voorziet!

Ambtelijk secretarissen, leergangen, leergang ambtelijk secretaris

Proeve van bekwaamheid

Na het succesvol afronden van de module, ontvang je van ons een modulecertificaat. Wanneer je alle modules van een leergang binnen twee jaar afrondt en een praktijkverbindingsdag bezoekt, ontvang je twee leergangcertificaten:

 • Vanuit ons ontvang je een Atim-certificaat (op het niveau van ambtelijk secretaris medezeggenschap) dat VASMO erkent.
 • Daarnaast zijn onze leergangen erkent als registeropleiding. Na succesvolle afronding melden we je aan bij CPION. Zij registreren jouw naam in het Abituriëntenregister en geven daarna een leergang-certificaat af. Raak je het certificaat kwijt? Dan kun je bij CPION een kopie opvragen. Verder kunnen HR-functionarissen eventueel naar het CPION bellen om jouw getuigschrift te verifiëren.

Veelgestelde vragen

De kosten van de leergang of de module staan op deze pagina aan de rechterkant. De bedragen zijn btw-vrij. Tijdens de cursusdagen zijn koffie, thee en lunch inbegrepen.

Je ontvangt per module een digitale studiehandleiding en uitgebreide documentatie. Voor sommige modules ontvang je daarnaast een studieboek van ons. Deze sturen we naar het adres dat jij specifiek hiervoor aan ons opgeeft.

Tijdens het volgen van een leergang of module, ben je meteen gratis lid van onze helpdesk Atim Paraat. Daarmee heb je altijd een adviseur bij de hand die met je meedenkt en je gratis van juridische informatie en advies voorziet! Eens per half jaar organiseren we een minicongres actuele jurisprudentie. Als lid van onze helpdesk Atim Paraat, is deelname aan deze minicongressen voor jou gratis.

Heb je een leergang succesvol afgesloten? Dan verlengen we jouw lidmaatschap van Atim Paraat met een half jaar. In dat half jaar kun je nog steeds onbeperkt vragen stellen over de dagelijkse praktijk van het werk als ambtelijk secretaris én ben je natuurlijk ook weer van harte welkom op het eerstvolgende minicongres actuele jurisprudentie. Op deze manier kun je je persoonlijke beroepsgroei nog een serieuze zet geven!

Elke module rond je af met een opdracht. Wanneer je klaar bent, mail je deze naar je trainer. Je ontvangt de opdracht dan terug met feedback. Heb je voldaan aan de opdracht? Dan ben je klaar met deze module. Heb je nog niet voldaan? Dan biedt de feedback je de mogelijkheid de opdracht aan te passen en de opdracht nog keer aangepast in te leveren.

Voor de modules met twee aaneengesloten dagen, hebben we een locatie in Utrecht Centrum gekozen, waarbij je in de buurt van de locatie eenvoudig kunt blijven overnachten. Deze overnachting is niet inbegrepen bij de leergangprijs.

Op loopafstand bevinden zich in ieder geval onderstaande hotels. Je kunt zelfstandig contact opnemen.

Leonardo Hotel Utrecht City Center| Leonardo Hotels (leonardo-hotels.nl)

Simple. Utrecht (barsimple.nl)

Hotel NH Utrecht | Hotel in Utrecht, Nederland | nh-hotels.nl
 • 2 dagen
 • 990,- p.p.
 • 09 sep. '24 tot 07 okt. '24  

  09 sep.
  09:00 - 16:30

  07 okt.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
 • 2 dagen
 • 990,- p.p.
 • 20 mrt. '25 tot 21 mrt. '25  

  20 mrt.
  09:00 - 16:30

  21 mrt.
  09:00 - 16:30

 • Aristo meeting Plaza Utrecht CS  
 • 2 dagen
 • 990,- p.p.
 • 17 nov. '25 tot 15 dec. '25  

  17 nov.
  09:00 - 16:30

  15 dec.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  

Minicongres actuele jurisprudentie

donderdag
21 nov

13:30 - 16:30

Meer voor Ambtelijk secretarissen

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.