Yolanda Hofman-Verhoeven

Adviseur/trainer

Onze visie is: voor elke vraag van een OR leveren wij de trainer die qua kennis, ervaring en energie het beste past. Past Yolanda bij jullie vraag?

Foto-Yolanda_2021-09-28-135413_bjxq.jpg [email protected]

06 - 51 58 48 54

Yolanda Hofman-Verhoeven

Adviseur en trainer, coördinator leergangen

Het goede adres voor:

versterken van je team, kwaliteit van het overleg, aanpak organisatieveranderingen, feedback

Even voorstellen

Mijn naam is Yolanda Hofman. Ik ben een energieke, tikkeltje expressieve trainer en adviseur, gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingsraden in allerlei sectoren.

Ik heb veel praktische ervaring in de medezeggenschap. Ik ben doelgericht, maar met oog voor de sfeer in de groep.

Niets geeft me meer voldoening dan een groep mensen klaarstomen of opnieuw inspireren voor het avontuur dat medezeggenschap heet. Ik deel graag mijn kennis over de praktische toepassing van de Wet op de ondernemingsraden, geef praktische tips voor effectief overleg en communicatie en help jullie inzicht te krijgen in zowel jullie individuele als groepskwaliteiten en valkuilen.

Naast mijn werk heb ik een hele grote passie die veel van mijn vrije tijd in beslag neemt: muziek!

Waar ik ook ben, er is altijd muziek om me heen. Ik bezoek zoveel mogelijk concerten en festivals.

Maar mijn echte uitlaatklep vind ik in de repetitieruimte of op het podium samen met een van mijn bandjes.

Hier zie ik ook een connectie met mijn werk. Het spreken voor een groep is lang niet meer zo spannend als je regelmatig op het podium staat. En het spelen, of in mijn geval zingen, in een band is vergelijkbaar met het werken in een ondernemingsraad. Bandleden komen en gaan, het repertoire verandert en als band moeten we het beste blijven halen uit die veranderingen. Zo is de cirkel weer rond.

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.