Avontuur onderweg

Verkiezingen

Worden OR-vacatures maar niet opgevuld? Mis je collega’s in de OR die je er écht graag bij zou willen hebben? Trek alles uit de kast bij de aankomende verkiezingen. Atim helpt daarbij.
OR-leden in gesprek

Start ongeveer een half jaar voor de verkiezingen al met voorbereiden. Is het OR-reglement op orde? Hanteer je kiesgroepen of niet? Het personenstelsel of lijstenstelsel? Laat je digitaal of op papier stemmen? Als deze keuzes op orde zijn, kost het nog ongeveer drie maanden om het hele verkiezingsproces te doorlopen.

Herkenbaar en persoonlijk
Een duidelijk en uitnodigend opgesteld profiel van de OR-kandidaat is verhelderend voor iedereen. Leg ook uit hoe de OR te werk wil gaan. Noem enkele resultaten die in de afgelopen periode geboekt zijn. Kandidaten kunnen zich zo een goed beeld vormen wat het OR-lidmaatschap oplevert.

Stap zelf op collega’s af die het goed zouden doen in de OR. Zeg eerlijk: ‘Ik denk dat de OR wel wat voor jou is’. En geef niet te snel op. Collega’s moeten soms wennen aan het idee. Nodig ze gerust extra uit om zich kandidaat stellen. Zo kan zich gaandeweg een enthousiaste nieuwe groep OR-collega’s vormen.

Meer weten? We praten graag verder over hoe we jouw OR vooruit kunnen helpen.

OR cursus, OR training

Rob Kusters

[email protected]

06 - 22 56 96 77

Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.