Basiscursus Financiën

Ontplooi jezelf als ‘chef’ financiën

OR cursus, OR training
Ook geschikt voor OR-leden met lichte getallenvrees. Je maakt kennis met de belangrijkste financiële begrippen. Geïllustreerd met makkelijke huis-, tuin- en keukenvoorbeelden. Je leert de jaarstukken van je eigen organisatie lezen en begrijpen. Zegt de bestuurder dat er voor betere arbeidsomstandigheden geen geld is? Na deze cursus heb jij je woordje klaar.

Wat we doen
We behandelen de basis van financiële besturing. De belangrijkste begrippen leggen we uit in begrijpelijke woorden. Je leert financiële stukken lezen, je eigen standpunten erover te onderbouwen en de reactie van de bestuurder te beoordelen. Zo versterk je jullie positie als OR.

Hoe we dit doen
De trainer licht de inhoud toe van belangrijke begrippen uit de bedrijfseconomie. Wat je hoort, toets je aan de jaarrekening die je zelf mee hebt gebracht. Je doet er veel praktische oefeningen bij. Je leert ook van de bespreking van andere jaarrekeningen.

Resultaat

 • je kunt een jaarrekening lezen en interpreteren
 • je kunt de financiële situatie van jullie organisatie beoordelen
 • je kunt financiële motieven bij besluitvorming beter beoordelen
 • je kunt invulling geven aan de rol van de OR bij de financiële besturing van de organisatie

Meer informatie?
We vertellen je graag meer. Stuur gerust een mail of bel: Mirjam Kousbroek, mkousbroek@atim.eu, 06 - 22 56 95 76

Kun je niet op een van de geplande data? Laat het ons weten. Bij voldoende deelnemers kunnen we een extra datum inplannen.

 • 1 dag
 • 380,- p.p.
 • 19 apr. '21  

  19 apr.
  09:00 - 16:30

 • Aristo Utrecht  
Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen. https://www.atim.eu/over-atim