Ervaringen deelnemers leergang 3

Na afloop van onze trainingen, ontvangt elke deelnemer een evaluatieformulier. Daarin vragen wij deelnemers onder andere hun ervaringen met ons te delen. We delen graag, met toestemming van de inzender, de opgedane ervaringen.

2024

Deelnemers Groepsdynamiek en samenwerking

  • Leuke sfeervolle cursus met gedreven en bekwame trainer
  • - Goede training - Ervaren trainer - Veel praktijkvoorbeelden, werkt afwisselend - Goed verzorgde locaties
  • ik ga jullie zeker aanbevelen bij een andere OR

2023

Deelnemers van de module Adviseren, vertaling naar de praktijk

  • Goed georganiseerde training waarbij trainer openstaat voor persoonlijke situatie en die goed meeneemt in de cursus.

Deelnemers van de module Organisatieontwikkelingen

  • Atim ken ik alleen van de Leergangen Ambtelijk Secretaris. Dat doen ze heel goed. Ik verwacht dat ze OR-trainingen ook goed kunnen verzorgen. Nadeel is m.i. dan de wat kleinere organisatie om te kijken welke trainer het beste past bij de wil / doelstelling / cursusbehoefte van de OR
  • Praktijk van dagelijks werk en de training sluiten mooi op elkaar aan.

Deelnemers van de module Groepsdynamiek en samenwerking

  • Atim heeft een iets andere denkwijze dan de meeste andere trainingsbureaus. In de loop van de jaren en met het opdoen van ervaring met veel verschillende OR-en en bestuurders heb ik gemerkt dat je niet altijd alles helemaal volgens de letter van de wet in moet vullen, maar ook de grijze gebieden kunt inkleuren, meer in de geest van de wet en zeker ook meer pragmatisch. Ook het juiste gesprek en het blijven in de eigen rol door alle spelers in het veld (de AS incluis) zorgen voor constructief samenwerken. Mijn ervaring heeft geleerd dat de medezeggenschap in een organisatie gebaat is bij deze insteek. Het brengt iedereen verder, geeft minder conflicten die afleiden van waar het werkelijk overgaat. Dus top!
  • Zou deze training (Groepsdynamiek) zeker aanraden aan OR-en. Speciaal de huiswerkopdracht en terugkoppeling spreekt mij aan.
Deelnemers aan goed overleg (her)kennen elkaars competenties. Ze maken heldere afspraken en checken geregeld of ze elkaar nog steeds begrijpen. Elke speler kan zich uitspreken over belangen en emoties die spelen. Dankzij dit onderlinge vertrouwen kunnen de deelnemers zich concentreren op de inhoud van het overleg. Ze werken aan faire uitkomsten voor alle betrokkenen.